Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


11;Arany Gradient maszk

   Sokat töprengtem hogyan lehet hogy a maszk arany színű Gradient legyen,vagy bármi más Gradient legyen.Addig,addig vacakoltam,mígnem sikerült megoldanom,mégpedig szuperul.

  1;Kezdetnek nyissatok egy alapot a zöld valamilyik árnyalatával.Rakjátok fel a PNG tájképeket szépen egymás után,úgy hogy egyedi tájképed legyen.Utána csak vonjátok össze az összes réteget a Layer-Merge layer-el.
  2;Most pedig jön a Filter-PhotoMasqe- és a táblázatot így állítsátok be:Opacity:100,Mode:Pattern,a pipa a Blur mellett legyen,a pont a Strech mask mellett,a Fill pattern-él a kis mappára kattintva válasradient-et és a bal oldali maszkok közül válasszátok ki azt a maszkot ami kell.Ezután csak le kell okézni.Ha túl halvány lett a maszk,akkor mégegyszer tegyétek rá és ha ekkor még mindig,akkor mégegyszer.
  3;A képre ezután jön az angyal képe,kicsinyítsétek le az Image-Imagesize-vel.Utána ha a képen van,akkor  húzzátok lefelé a képetek jobb sarkához.Az elkészült képet írjátok alá.
 


  A másik lehetőség az hogy elsőnek a maszkot vigyük fel az alapra és ez főleg azoknak a maszkoknak a felrakásához fontos,amik csipkeszerűek.
  1;Nyissatok egy 500x600 pixeles fekete alapot.Erre jön a Filter-PhotoMasqe és a táblázat a következő:Opacty:100,Mode:Pattern,a pipa a Duotone felirat mellett legyen,a pont a Strech mask mellett.A kis mappára kattintva kiválasztjátok a Gradientet és a balodali részből a csipkés maszkot.Ha nem teszi fel a program úgy ahogy nektek kell,akkor a maszk kép alatt látható fekete-fehér lapok közül válasszaátok ki azt amelyik rendesen felrakja,azaz fordítsátok meg a maszkot.(Az lesz a jó amelyik esetében,a maszk képe fehér alapon feketével van.)Okézzátok le.
  2;Most a Varázspálcával kattnitsatok a masz közepére,majd nyissátok meg azt a képet amelyikat be szeretnétek rakni ebbe szép csipke keretbe.Kicsinyítsétek le,de nem kell nagyon,majd másoljátok le az Edit-Copy-val és illesszétek be az Edit-Paste special-Paste in-Center-el.Ha életlen egy kssé,akkor kattintsatok a Filter-Sharpen-Sharpen-re.
  3;A kijelölés marad és most katt a Filter-Stylize-Progressive Contour-ra és a dobozában így állítsátok be:Opacity:54,Widht:20 és a pont a Blur mellett legyen.Ezzel adunk egy kis belső árnyékot neki(A PSP-ben ezt a Cotout effekt-el érjük el).
  4;Érdekes hatása lesz,ha még egy,de másmilyen csipkehatású sarokdíszes maszkot is rárakunk az előbb leírt módon.
 Végezetül aláírjuk és menthetjük a képet jpeg formátumban.

   Anyag ITT 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Május / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 52057
Hónap: 452
Nap: 6