Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A PhotoFiltre Studióról

   Jó ideje,körülbelül 3 éve,hogy az első PhotoFiltre program felkerült a gépemre.Ami felkerült egy olyan ingyenesen letölthető program volt,ami hihetetlenül béna volt.Legalábbis a PSP  programhoz képest.Egy idő után leszedtem és már nem is gondoltam volna hogy valaha foglalkozni fogok vele,ám akkor a barátnőm révén letöltöttem a Filtre x. programját.Na,igen!Persze,hogy nem tudtam sokat ezzel sem kezdeni,és jó darabig csak képek kivágására használtam.Aztán egy szép nap,nagyon unatkoztam(ez egy szombati nap volt),és elkezdtem kisérletezni vele.

  Közel egy-másfél órámba került mire egy valamire való képet összehoztam vele,és még a második,negyedik képnél is csak kisérleteztem.Mivel egyre jöbban ment,elhatároztam,hogy a tapasztalataimat megosztom mindenkivel.
  1;ha a progit használni akarod akkor először fel kell töltenia Plugin mappáját(szűrő).Az összes olyan effekt jó bele,ami a PSP-ben már megvan.Esetleg az Adobe Photoshop-ban.én azt csináltam,hogy a PSP Plugin mappájában az összes effektet,plugint,szűrőt kijelöltem egyszerre és átvittem,bemásoltam a Filtre Plugin mappájába.Beleértve a Filters Unlimited2-t és az Auto FX Mistical-t is!
  Az effektek feltöltése azért fontos,mert itt a beépített effektek teljesen mások,mint a PSP-ben és ezeknek az effekteknek a segítségével lehet a képet szebbé varázsolni,azaz itt nincs olyan lehetőség,mint a Mozaic Antique;a Mosaic Glass;a Fur stb.Ezeket a külön feltöltött effektek segítségével kell megoldani.
 2;Van viszont lehetőség ebben is a Selectionsra,azaz a kijelölésre.Ha a jobb oldalon található a színtábla alatt látható kis ikonokra kattintotok,többféle lehetőség is van.Ha az elsőre,a kis nyíra kattintototk,akkor alatta megjelennek azok a lehetőségek,hogy melyik Selections-al szertnétek dolgozni.Ha a lasszót választjátok,akkor ne azt a lasszóformát amit eddig láttatok,hanem azt amelyik mellette van és szögletes formájú.Ezzel tudtok rendesen kijelölni,kivágni.
 3;A progiban megvan a Petterns,illetve a texture mappa.Ezt is rendesen fel kell tölteni,azaz a meglévő texturáid közül kiválasztani egy pár fontosat,egyesével lemásolni és bemásolni a megfeleő mappába.A maszkokkal ugyanígy kell eljárni.Kezdetben elég néhány darab,ám később többet is lehet feltölteni.A kereteket is hasonló képen lehet feltölteni a megfelelő mappába és egyszerűen lehet lehívni is.(Filter-Photo png).
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 63190
Hónap: 511
Nap: 2